Deb from Smitten kitchen posted last year about cold-brewed coffee. I read the post just now, and was fascinated. It sounds so simple, mix grounded coffee with cold water, let sit over night and then strain. And it should taste less bitter and sour then cooked coffee that cooled down. That sounds very promisinig to me.
I love trying new recipe and I love coffee, so I walk in the kitchen direktly and mix water and grounded coffee. The next day I strained the coffee and fill a glas with homemade vanilla icecream and coffeextract. I ignored the part in the recipe saying mix extract with equal amount of water or milk because I like this espressolike taste of the extract very much.
Then I taste and now I can tell: Deb is right! It is the best Icecoffee i ever made!
Coffee extract
- 6 teaspoons grounded coffee
- 250g Wasser
Mix water and coffee and let rest overnight. The next day strain the coffee through a coffee filter. The extract can be stored in fridge up to 2 Weeks (not tested yet).
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Sehr interessant. Danke für den tollen Beitrag, gut zu wissen. Sehr schöner Blog, mach weiter so! Passt sehr gut zu den Sommer:)
Bestimmt lecker und sehr erfrischend. Lass mich mal von deiner Methode inspirieren! danke!
Sehr ungewöhnlich! Hättest du die Filtration weggelassen, wäre es evtl. noch einen Tick leckerer geworden, denn im Kaffee sind Öle, die durch das Filtern leider verschwinden.
Aromatischer Kaffee kommt deshalb auch nicht aus der Filtermaschine, sondern aus Siebträger, Vollautomat oder Kaffeepresse! Trotzdem eine interessante Methode, die du verwendet hast.