Ketchup should taste of fruity tomatoes, a little bit sour and sweet. When we were craving for a Curry Ketchup some time ago I filled through “Vegetarian Basics” from Sebastian Dickhaut and Cornelia Schinharl and found a nice recipe.
To add pineapple to a ketchup sounds a little bit strange but nothing ventured, nothing ganined!
And so we started cooking. We didn’t stick to the recipe (what is normal for me). We did not peel the tomatoes (too much work) and add more curry, tomato paste and some vinegar. Without vinegar the ketchup was only sweet, but the vinegar makes it round.
Now is the mixture perfect: sour and sweet, fruity and hot.
Curry-Ketchup
- 300g Cherry-Tomatoes
- 2 garlic cloves
- 1 tbs oil
- 50g pineapples
- 2 tbs tomato paste
- 50g sugar
- 1/2 tsp english Curry
- 1/2 tsp Curry Madras (scharf)
- Salt
- 1 tbs vinegar
Peel and chop the garlic. Heat the oil in a pot and roast the garlic until golden. Chop the tomatoes and add it to the garlic. Cook for 20 min on low heat until soft. Puree in a food processor together with the pineapple. Put the puree back in the pot and add sugar, tomato paste, vinegar and spices. Cook on low heat until the ketchup thicken while stirring.
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Mag vllt. Tomatenrelish sein oder Tomatenmarmelade
Vielen Dank Stefanie! Ich koennte schwoeren dass es von Dir war. Sollte ich es finden sag ich Dir bescheid.
Nein, es waren Tomaten mit Senf Samen, wahrscheinlich mit Apfelessig und Gewuerze, Zwiebeln etc..
@Maru: Dann war es nicht mein Blog, von dem das Rezept war. Das Rezept klingt aber lecker!
Hallo Stephanie,
falls ich mich nicht täusche, hast Du mal ein Rezept für eingemachte Tomaten mehr oder weniger als Dip bzw. eine Soße. Ich hatte es nachgemacht und es ist sehr gut angekommen. Hatte leider das Rezept nicht aufgeschrieben und kann es unter Deinen Rezepten nicht finden. Könnte ich bitte das Rezept haben?
Liebe Grüße aus Kalifornien,
@Maru: Meinst du vielleicht die Zucchini-Salsa?
Ich wäre ja sehr erstaunt wenn ihr mal ein Rezept zu 100% unverändert nachkochen würdet. PS. Ich habe jetzt mal als Versuch Mädesüßessig angesetzt. Der Duft ist sehr gut blumig-fruchtig. Vielleicht ja auch mal etwas zum abschmecken von Ketchup
LG Mama