Heike wished for fried potatoes for her Blog-Birthday. I liked fried Potatoes in all variations, made of raw potatoes or cooked and cooled potatoes.
When my boyfriend asked for fried potatoes for supper it was the perfect moment to hit two birds with one stone. I could make him happy with delicious fried potatoes and could also participate at Heikes Blog event.
Fried Potatoes (for Heike)
- 700g Potatoes
- 2 Tablespoons Butter
- Salt
- Pepper
- Allspice
- 1 big onion
Peel the potatoes and cut them into wedges. Take care that all of them have the same size. Melt the butter in a pan on low temperature. Stir the potatoes in the butter until all wedges are covered with butter. Cover the pan with a lit and cook the potatoes for 40 min until tender. Shake the pan every few minutes.
In the meantime peel the onion, chop finely and fry until soft and golden.
When the potatoes are cooked, remove the lit, heat the pan to middle temperature and fry until the potatoes are golden and crispy. Season with salt, pepper and allspice, add the onions and serve immediately.
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Hach, der Jan hats schon echt gut bei dir! 🙂 Ich hoffe, dass er dir wenigstens beim Kartoffelschälen behilflich war!
Liebste Grüße, A.
@Aki: Klar hat er das! 🙂
Ich habe schon einige Bratkartoffelrezepte für Heike gelesen. Deine gehören für mich zu den leckeren…
LG
@Heike: Gern geschehen. Ich habe im Post gar nicht meine geliebte schmiedeeiserne Pfanne erwähnt, die ich immer für Bratkartoffeln verwende. Und das wir – als Vegetarier – die Bratkartoffeln auch schonmal mit Räuchersalz oder Pimentos de la vera (geräuchertes Paprikapulver) würzen, dass schmeckt dann besonders herzhaft.
@Manu: Vielen Dank 😀
Liebe Stefanie, vielen lieben Dank für deine Tipps!
Du bist nun die zweite, die rohe Kartoffeln mit Deckel gart und das find ich ziemlich clever 🙂
Die schaun gut aus!
Gruss an den Freund und danke, dass er sie sich gewünscht hat.