Bread crumbs, Ofenschlupfer or Semmelknödel are the standard recipes I use when I have left over bread. Another good idea for using stale bread is making bread crisps.
They are easy to make and a delicious snack. Preferably I use old rolls as a sliced roll has the perfect snacking size. And if the rolls was a sesame or poppy seed roll they are especially delicious, as the seeds add a delicious nutty flavour.
You can keep the bread crisps quit simple and only seasoned with some salt. Or you use a wild garlic salt or a bit of harrisa to flavour the oil.
Bread Crisps
- 3 stale rolls
- 40g Oil
- 1/2 Tl Salt (alternative: Wild garlic salt)
- optional: Harissa
Preheat the oven to 160°C.
Slice the rolls into 2-3 mm thick slices and place them on a oven rack. Mix oil with salt (and Harissa) and brush each slice with a bit of oil.
Bake at 160°C and bake on convection mode for about 10 min.
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👍😃
Nicole
Hallo,
wie bewahrst du die Chips auf ?
Ich weiß zwar nicht ob welche übrig bleiben, aber für den Fall das 😁
Grüße Nicole
@Nicole: in einer (gut versteckten 😉 ) Metalldose.
Moin, gestern gerade ausprobiert. Ich hatte Zwiebelbeet, graubrot, scharfe Brötchen und Bagels die zu fest geraten waren.
Bei 180 Grad geht’s schneller, wenn man größerer Mengen macht. Sehr lecker, habe auch die Variante zwiebelbrot mit geschmolzener Butter probiert.
Kam bei allen sehr gut an. Gute Resteverwertung , schade für die Hühner die bekommen jetzt weniger 🙁
Schönen Muttertag
Steffi
@Steffi: Die armen Hühner 😉 Zwiebel-Brot-Chips klingen ausgesprochen fein – mal sehen, ob wir das frisch gebackene Zwiebelbrot komplett vernichten (Rezept kommt demnächst), ansonsten probiere ich die Zwiebel-Variante direkt mal aus.