November 23rd, 2013

Rieska

RieskaI didn’t know that something like Rieska exists until World Bread Day, but when I saw the entry of Miss Boulette I was hooked.

Rieska is a finnish flatbread and can be baked in different variations. They are baked without yeast or other leavening. This recipe, which stems from Scandi Food is made with mashed potatoes. The potatoes keeps the crump soft and moist, while the flatbread develops a thin crust during baking. Served still warm with a bit of butter this is bread is a real treat!

And because Zorra collects Breads baked after a recipe from  the WBD roundup for Bread Baking Day, I send this recipe to her!

And if you want to join my Blogevent for the 5. Blog-Birthday, there is still time until 30. November 2013!

Rieska

yields 4 flatbreads

  • 300g mashed potatoes
  • 100g flour Type 550
  • 1 Egg Size L
  • 3g Salt

Preheat the oven to 220°C.

Mix all ingredients to a slightly sticky dough, divide into four pieces and flatten each piece to a circle of 14 cm diameter. Place the flatbreads on a paper lined backing tray and prick with a fork.

Bake at 220°C for 15-20min.

Serve still warm with some Butter.

2 Responses t_on Rieska

  1. Hans W. January 24th, 2020

    Ich suchte nach Rezepten für Fladenbrot, Im Suchergebnis fand ich unter anderem auch dieses hier, und das für Scharwaie. Die müssen beide unbedingt ausprobiert werden, war mir klar, und so gab es heute erst mal dieses hier.

    Wirklich sehr lecker! Ich habe meine beiden mit Kräuterquark bestrichen. Meine Frau hat beide mit Frischkäse bestrichen und, um einmal eine süße Variante auszuprobieren, eins davon zusätzlich mit Pflaumenmus.

    Kann man alles machen und ist alles lecker! Wieder mal eine Spezialität die ich nie kennen gelernt hätte wenn ich diesen Blog nicht gefunden hätte. Nun also als nächstes die Scharwaie und das “richtige” Fladenbrot ist auch nicht vergessen.

    Wieder mal Dank und liebe Grüße von Hans und Ehefrau.

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