Some recipes are just what they seemed to be. Like the “simple and delicious nut cake” recipe which I found on Alex’ Blog Foto e Fornelli. The picture was very tempting and I made a mental note to try the recipe as soon as possible. And when my mum called to ask if we want to meet spontaneously at the weekend, I had THE excuse to bake the cake.
It was a good idea to make this cake because everyone liked it very: moist, nutty and chocolaty is a mixture that never fails! A new favourite cake of our family!
Nut cake
- 4 Eggs Size M
- 125g sugar
- Seeds of 1/2 vanilla bean
- 1 Pinch Salt
- 5g Baking Powder
- 75g föour Type 405
- 200g grounded hazelnuts
- 100g grounded Semisweet chocolate
Whipe Eggs with sugar, seeds of the vanilla bean and salt until the sugar dissolved and the mixture is frothy and light yellow. Mix flour, baking powder, nuts and chocolate and fold it under.
Fill in a greased Baking tin and bake for 50 min at 180°C
Deutsch
Hallo!
Kommt der Kuchen tatsächlich ohne Fett aus?
LG Tini
@Tini: Ja, kommt er 🙂 Es ist ein bisschen wie ein Biskuit (aber nur fast)
Hallo Stephanie,
Warum ist mein Netzbrot speckig geworden?
Habe aus ein Kilo Mehl zwei Brote gebacken, das erste war super
Gehzeit ca. 2 Stunden fürs erste Brot, das zweite Brot für 8 Stunden
In den Keller gehen lassen, ging gut auf, habe für ca eine Stunde in Raumtemperatur
Nochmals aufgehen lassen, in eine Schüssel im Wasser gewendet, und auf einen
Stein auf 230 c gebacken, leider das Ergebnis sehr speckig, woran kann
das liegen?
Würde mich auf ein kurzes E-Mail freuen
Danke
@Maria: Hast du frische Hefe oder Trockenhefe verwendet? Mich macht stutzig, dass das erste Brot schon nach 2 Stunden fertig zum Backen war!
@all: Die Frage bezieht sich auf das Eingenetzte Brot.
lovely 🙂
@France: Thank you
Freut mich, dass der Kuchen gut angekommen ist. Deiner ist auch ganz besonders hübsch geworden!
Liebe Grüße
Alex
Wie gross ist die Kastenform? Danke.
@Lena: Mein Kastenform ist 25 cm lang.
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