October 31st, 2019

Stollen Baking 2019

stollen2

Like every year I don’t have to check the calendar to know  that it is nearly November. A short glance in my blog statistic shows me that from day to day the click number for my Stollen recipe rise strongly. And I knew that you – just like me – started to plan baking stollen now.  And while  since years I’m happily baking my favourite moist Christstollen I posted some recipe variants in the last years, too. To give you a guide to recipes and tips is here a overview where you can find it:

2 Responses t_on Stollen Baking 2019

  1. Claudia November 2nd, 2019

    Hallo Stefanie
    Du hast tolle Stollenrezepte , doch leider mögen wir weder Marzipan noch Orangenat und Zitronat!
    Bei uns käme ein Rezept für saftigen Butterstollen mit eventuell ein paar Rosinen gut an!
    Hast du vielleicht eine Idee?! 😀
    Viele liebe Grüße Claudia

    Reply
    1. Stefanie November 3rd, 2019

      @Claudia: In der Hinsicht bin ich ja pragmatisch: Marzipan, Orangat und Zitronat streichen und ggf. das Orangeat und Zitronat durch Rosinen ersetzen. Der Stollen wird durch den Water Roux in jedem Fall saftig, und je mehr Rosinen darin sind, desto saftiger bleibt er. Falls du trotdem einen frischen Orangengeschmack am Stollen magst, kannst du etwas Orangenschale abrieben und zum Teig geben.

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *